Bağda külleme hastalığı neden olur?
Küfün nedeni mantar adı verilen bir parazittir. Toz halinde küf hastalığı birçok bitki türünde görülebilir. Bu nedenle, bu hastalık şarap yetiştiriciliği için de önemli bir tehdit oluşturmaktadır.
Küllenme hastalığı nasıl geçer?
Sistemik fungisitler küllemeyle mücadele için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Bunlar genellikle külleme tedavisinde önemli rol oynayan kükürt içeren ilaçlardır.
Külleme hastalığının ilacı nedir?
İlaçlama, tarlada ve serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Activus® domateslerdeki külleme hastalığına karşı kullanılabilir. Activus® sezonda en fazla 3 kez uygulanmalıdır.
Bağa külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda küf ve külleme ilaçlama uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Külleme ne zaman olur?
Genellikle külleme hastalığının ilk belirtileri bitkide görüldüğünde uygulanır. Bu dönem bitki gelişiminin erken evreleri olabilir. Özellikle hava koşulları hastalığın gelişimi için uygunsa önceden ilaçlama yapılabilir.
Hastalanan güle ne yapılır?
Hastalıklı dallar daha sonra ölür. Hastalıkla mücadele: Hastalığın bir sonraki yıla geçmesini önlemek için hastalıklı yapraklar, gövdeler ve çiçekler yok edilmelidir. Seralarda aşırı nemden kaçınılmalı ve iyi havalandırma ile nem azaltılmalıdır.
Üzüm bağlarına hangi ilaç atılır?
BAĞ (ÜZÜM) Zararlı organizmaEtkin maddeSon ilaçlama ile hasat arasındaki süre İki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae)110 g/l Etoksazol7 GÜNİki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae)500 g/l Klofentezin56 gün Bağda solmuş yaprak (Phomopsis viticola)50% Captan28 gün12 satır daha
Kabakta küllemeye ne iyi gelir?
Hastalığa dayanıklı çeşitler tercih edilmelidir. Hastalık hasar eşiğini aşarsa, son çare olarak 200 g/l tebuconazole + 120 g/l azoxystrobin (100 ml/100 l su) etken madde içeren bir ilaç kullanılabilir. Bu, külleme hastalığının en tipik belirtisidir.
Külleme hastalığına kükürt iyi gelir mi?
Bitki koruma ürünü seçilirken, külleme hastalığının baskılanması ve fındık tarlalarında önemli bir zararlı olan fındık kozalağı akarının verdiği zararın önlenmesi amacıyla 1. ve 2. ilaçlamanın etkin maddeli kükürt 800 gr/l ile yapılması tercih edilmelidir.
Bitkilerde külleme hastalığı neden olur?
Toz halinde küfün patojeni, düşen yapraklarda ve hastalıklı bitki kalıntılarında kışlayan bir mantardır. Hastalık ilkbaharda gelişmekte olan yapraklarda, gövdelerde ve sürgünlerde kendini gösterir. Hastalık rüzgarla bulaşır ve bitkiden bitkiye yayılır.
Bağın ana hastalığı nedir?
Hastalık asmanın tüm yeşil kısımlarında görülebilir. Hastalık sürgünler 25 cm boyunda olduğunda görülmeye başlar. Yaprakların üst tarafında tipik sarımsı yağ lekeleri oluşur ve alt tarafında beyaz mantar kaplaması oluşur. Lekeler büyüdükçe merkezleri kırmızıya döner ve düşer.
Activus ilaç ne işe yarar?
Activus® ürününüzü külleme, beyaz çürüme, erken yanıklık ve soğan pasından korur! Activus® bitki mantar hastalıklarıyla güvenilir bir şekilde mücadele etmek isteyen sebze yetiştiricilerine hem güç hem de esneklik sunar ve hızlı ve uzun vadeli hastalık kontrolü sağlar.
Bağlarda kurşuni küf ilacı ne zaman atılır?
Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak (10-15 gün arayla) yapılmalıdır.
Üzüm bağına kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Bağda külleme nasıl olur?
Bağda külleme (Cenk): Asmanın yapraklarına, çiçeklerine, sürgünlerine ve tanelerine zarar verir. Hastalıkla enfekte olan yaprak ve tanelerin normal parlaklığını kaybettiği, kül serpilmiş gibi göründüğü ve tanelerin zamanla patladığı görülür. Kamışların hastalanmasına ve önemli miktarda ürün kaybına neden olur.
Bağda mildiyo hastalığı nedir?
Asmanın tüm yeşil kısımlarında görülen üzüm bağı küllemesi, büyüme mevsimi boyunca yapraklarda enfeksiyonlara neden olur. Çok küçük, ayırt edilmesi zor, yeşilimsi sarı, yarı saydam lekeler olarak gelişen genç enfeksiyonlar zamanla büyümeye başlar ve yaprakların üst yüzeyinde düzensiz, soluk lekeler olarak belirir.
Çiçeklerde külleme hastalığı neden olur?
Külleme hastalığı Aşırı nem, bitkiye yeterli güneş ışığı ulaşmaması veya bahçeye sık sık bitki dikilmesi külleme hastalığına neden olur.
Üzüm bağına kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Topas külleme ilacı nasıl kullanılır?
Sezon boyunca 3-4 kez düzenli uygulama ile etkisi görülür. Bu ilaçlar sprey olarak da kullanılır. Yetiştirdiğiniz bitkilerin veya sebzelerin sağlıklı olduğundan emin olmak için bu ilaçlar tercih edilmelidir. Daha düzgün büyüme ve yayılma sağlamak için bahçelerinize gerekli ilaçları uygulayabilirsiniz.