İçeriğe geç

Alımlı Durmak Ne Demek

Alımlı kime denir?

Çekici kelimesi; çekici, alımlı, iddialı, gururlu, alımlı ve kurumsal anlamlarına gelir. Başkalarının dikkatini çeken ve dikkat çeken kişilere çekici denir.

Hoş ve alımlı ne demek?

Çekici, güzel, çekici: Fikriye Hanım güzel, alımlı, çok terbiyeli bir kadındı (Hüseyin R. Gürpınar).

Aylak durmak ne demek?

gov.tr/); dolaşmak: ‘hiçbir iş yapmadan, amaçsızca dolaşmak’ (Saraçbaşı 2010: 152); aylak kalmak: ‘boş durmak’ (Tuğlacı 1985: 192); aylak dolaşmak (dolaşmak, durmak, seyretmek): hiçbir şey yapmadan, işsiz güçsüz dolaşmak’ (Tuğlacı 1985: 192).

Güzel durmak ne demek?

Güzel görün, güzel yürü, vakur ol, edepli ol.

Cilveli ne demek?

Flörtöz, sevimli görünmek için benimsenen tavır ve davranıştır. Cilve, anlamı birçok kişi tarafından yanlış anlaşılan bir kelimedir. Genellikle cinsel çekim için tasarlanmış flörtözlük olan coquetry ile karıştırılır. Ayrıca anlamını utangaçlık veya çekingenlikle karıştıranlar da vardır.

Cazibeli olmak ne demek?

sıf. Nazan çok güzel bir kızdı (Reşat N. Güntekin), dikkati ve ilgiyi üzerine çeken, sevimli, alımlı, alımlı.

Hoş kime denir?

“Pleasant” kelimesi güzel, çekici ve hayranlık duyulan insanlar için kullanılır. Pleasant kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir ve dilimize Farsçadan girmiştir. Nice kelimesi sevilen insanları tanımlamak için kullanılır.

Hoşnut olma durumu ne demek?

Memnuniyet; Bir davranıştan, durumdan veya birinden memnun olmak ve şikâyet etmemek. Memnun olma durumu. Birinin durumundan memnun olan fiziksel ve ruhsal durumu memnuniyettir. Bu hissi yaşayan kişi kaygı, ihtiyaç veya arzulardan uzak hisseder.

Başı hoş olmak ne demek?

(değil) iyi bir ruh halinde olmak: aynı fikirde olmak. (Değil) Yoldaşlarımdan dördüyle mutluyum. Onlardan biriyle mutluyum (181/4). “Birlikte iyi geçinmek” ifadesiyle, iyi geçindiği yoldaşlarından bahsediyor.

Zınk diye durmak ne demek?

[1] Aniden durmak. [2] Bir yerde takılıp kalmak.

Dara durmak anlamı ne demek?

Dar nedir? Dar, kişinin Tanrı huzurunda olduğunu kabul etmesi, kendini açığa vurması ve teslim olması anlamına gelir. Ruhlardan herhangi biri maddi veya manevi bir haksızlığa uğramışsa, acılarını telafi etmek için bir Cem düzenlenir.

İşsiz güçsüz aylak ne demek?

[1] İşsiz, güçsüz. Ne bir işi ne de bir mesleği olan aylak, başıboş bir kişi. [2] Anlamsız, anlamsız, tutarsız.

Heybetli duruş ne demek?

Arapça kökenli “هيبة” (haybah) kelimesinden türemiştir. Anlamı: “Muhteşem” kelimesi büyük, etkileyici ve görkemli bir şeyi veya kişiyi tanımlar. Bu kelime genellikle görsel veya fiziksel boyutu, etkileyici varlığı veya yetkili bir varlığı ifade etmek için kullanılır.

Uz durmak ne demek?

Uzun süre üzerinde durmak, düşünmek veya konuşmak.

Put gibi durmak ne demek?

AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: Put gibi, hareketsiz, dilsiz, anlamsız bakışlı.

Alıcı kime denir?

Etkiyi gönderen veya düşünceyi yayan kişiye gönderici (aracı), gönderileni almaya çalışan kişiye ise alıcı denir.

Alımlama ne demek TDK?

Alımlama, kökeni Batı dillerindeki “alımlama” sözcüğünden gelse de edebiyat ve iletişim çalışmalarında, okuyucunun metinlerle farklı biçimlerde karşılaşmasını ifade eden genel bir terimdir.

Satışçı kime denir?

Satış Temsilcisi; Müşterilere perakende ürün, mal ve hizmet satmaktan sorumludur. Profesyoneller potansiyel alıcılarla iletişim kurar, ürün veya hizmetleri tanıtır, müşteri sorularını yanıtlar ve fiyatlar üzerinde pazarlık yapar.

Zopur ne demek?

[1] (argüman) (Düziçi lehçesi) ham, genellikle hamlık belirli bir düzeyin üzerinde olduğunda kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Parayı Elden Alan Escort